15 Haziran 2011 Çarşamba

Mangal pişirme yöntemi doğru olunca zararlı değil...

(ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, mangal ve kırmızı etin doğru pişirme yöntemi kullanıldığında zararlı olmadığını söyledi.







Ahmet Yücesan, ''Dikkat edilmesi gereken sadece doğru ürünü, doğru usulle pişirmek. Et mangalda pişirilecekse öncelikle ateşin kor haline gelmesini beklemek gerekiyor. Daha sonra da ne pişirilmek isteniyorsa ateşten en az 15 santimetreden uzak mesafeye yerleştirilmeli'' dedi.

Yücesan, havaların ısınmasıyla birlikte piknik sezonu açıldığını, pikniğin vazgeçilmezlerinden olan mangal keyfinin de başladığını belirterek, mangalın keyif olarak kalması için pişirme kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Piknik ve mangal keyfinin Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulayan Yücesan, ''Pirzolalar, biftekler, köfteler en çok mangal başında aile ve dost sohbetleri eşliğinde lezzetlenir. Ancak son dönemde sağlığa dair uyarılarda yine kırmızı etin sezon gereği mangal eşliğinde başrolü aldığını görüyoruz. Bu uyarılara göre suçlu mangal mı, kırmızı et mi anlamak güç. Aslında hiçbiri. Dikkat edilmesi gereken sadece doğru ürünü, doğru usulle pişirmek'' diye konuştu.

1 yorum:

  1. yine de sağlıklı bir yemek değil bence

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için altın değerinde...
Teşekkürler;)

"NOT: Yazım hatası olan yorumlar yayınlanamayacaktır:(("

CANLAR...